Çağrı Merkezimize Hemen Ulaşın..
Genel Anestezi ile diş tedavileri huzursuz ve diş korkusu olan çocuklarda,ağrı eşiği düşük olan ve diş konusunda hassasiyet gösteren yetişkinlerde, fiziksel ve zihinsel engeli olan çocuk ve yetişkinlerde uygulanan geçici olarak bilinç kaybı altında yapılan tedavilerdir.
4 yaşından küçük çocuklar;bu grup çocukların ikna yolu ile diş tedavileri oldukça güçtür.Gelişim geriliği olan çocuk veya erişkinler. İleri derecede fobisi (Korku) olan erişkin hastalar.
Genel Anestezi gerektiren cerrahi girişimler (Kemik grefti, Kemik kisti vb.). Lokal anestezi ile tek seansta yapılması mümkün olmayan birçok cerrahi işlemin kısa sürede (2–3 saat). Genel anestezi altında yapılmasını isteyen hasta grubu.
Sedasyon
Sedasyon; hastanın burnuna takılan bir maske yardımı ile azot protoksit gazını soluması ile olmaktadır. Azot protoksit gazını solurken güzel ve aromalı bir koku hissedecek ve nefes alıp verdikçe rahatlamaya başlayacaktır. Çabuk etki eder ve vücuttan çabuk atılır.
Bilinçli Sedasyon nedir?
Bilinçli sedasyon 2 şekilde yapılır.
Bazı Sedatif (Diyazem benzeri), Narkotik Analjezik (Morfin benzeri) ve bazen Hipnotik bir ilacın kombinasyonu ile hasta rahatlatılır ve kısa bir Amnezi (unutkanlık) sağlanıp Lokal Anestezi ile hastanın diş tedavisi kısa sürede yapılabilir.
Bu bir genel anestezi değildir, hastane ya da ameliyathanede değil diş hekiminin muayenehanesinde uygulanır.Hasta, hekimden aldığı komutları yerine getirebilir. Hasta ile hekim arasında diyalog yaşanması mümkündür. Diş hekimi hastaya ağzını açmasını söylediğinde, hasta bunu kolaylıkla yapar.
İşlem sırasında anestezi uzmanı, hastayı monitörize ederek nabzını ve tansiyonunu takip eder.
Hasta,operasyon sonrası ilaçların etkisini,ağızda yapılan diş işlemini, ağrıyı,hoşlanmadığı sesleri, vb. hatırlamayacağından psikolojik travmaya da maruz kalmaz.
Bilinçli sedasyon, hem erişkinlerde hem de çocuklarda son derece güvenli olarak kullanılabilmektedir.
Son Güncelleme: 18.09.2024 Yönetici: Admin