Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları) | Radixdent
444 68 41 info@radixdent.com.tr
444 68 41
ÇEKMEKÖY WHATSAPP
+90544 868 68 41
KARTAL WHATSAPP
+90542 468 68 41
Almanya Whatsapp
+90542 468 68 45
ULUSLARARASI WHATSAPP
+90 544 948 68 41

Sizi Arayalım

Telefon

Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları)

Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları)

Dişeti kanamasıyla başlayan ve ilerledikçe dişin sallanarak düşmesine neden olan dişeti hastalıkları ve bunların cerrahi olan ve olmayan tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır.

Dişleri çevreleyen sert ve yumuşak dokuların klinik ve mikroskopik yapısını inceleyen, bu dokuları etkileyen hastalıkları teşhis eden, tedavilerini uygulayan ve sonrasında kazanılan sağlığın idamesini sağlayan diş hekimliği dalıdır. Dişeti hastalığının klinik belirtileri; dişetlerinin kanaması, kırmızı, ödemli ve hassas dişetleri, dişlerden kolay ayrılabilen dişetleri, sallanan ve yer değiştiren dişler, sürekli kötü ağız kokusudur. Tedavide bazen sadece daha iyi bir ağız bakımı ve profesyonel diş taşı temizliği yeterli olabilir.

 

Dişeti hastalığına neden olan faktörler nelerdir?

Periodontal hastalıkların ana nedeni bakteri plağı olmakla beraber, sigara, sistemik hastalıklar, ilaçlar, stres ve beslenme gibi diğer unsurlar da dişeti sağlığını etkileyen bazı çevresel etkenlerdir.Aynı zamanda genel vücut sistemini etkileyen hastalıkların veya durumların dental tedaviler esnasında herhangi bir komplikasyon oluşturmamaları amacıyla da dikkatli davranılmalı ve diş hekimi konuyla ilgili muhakkak önceden bilgilendirilmelidir.

 Dişeti hastalıklarının tedavisi ve önemi nelerdir?

 

Periodontal hastalıklar, büyük bir oranda önlenebilen ve kontrol altına alınabilen hastalıklardır. Periodontal tedavide en önemli aşama hastanın etkili ve düzenli bir şekilde dişeti, diş ve dişler arası temizliği uygulayarak ağız sağlığını koruyabilmeyi öğrenmesidir.

Dişeti hastalığının erken döneminde özel dental aletler kullanılarak plak ve diş taşları dişeti cebinden uzaklaştırılır.Dişeti hastalığının seviyesine bağlı olarak;diş taşı temizliğinin yanı sıra küretaj ve kök yüzeyi düzleştirilmesi işlemi yapılabilir.Hastalığın ilerleme seviyesine bağlı olarak diş eti uzmanı operatif girişimlerde bulunarak hastalığın ilerlemesini  önleyebilir. Dişeti hastalıkları kendi kendine, antibiyotik, gargara, vitamin kullanımlarıyla iyileşmez. Mutlaka bir dişeti uzmanı tarafından tedavi edilmesi gerekir.

Dişeti hastalıklarının erken dönemde teşhis edilmesi dişetleri ve dişlerin sağlığını koruma açısından çok önemlidir. Başlangıç tedavisi sırasında ayrıca, kötü ve taşkın dolguların yenilenmesi, çürük dişlere dolgu yapılması, dişeti kenarı ile uyumu ve şekli doğru olmayan protezlerin düzeltilmesi gibi bakteri tutunmasını kolaylaştırıcı yerel faktörlerin uzaklaştırılması, kanal tedavileri ve kurtarılamayacak ümitsiz dişlerin çekimi yapılmalıdır.

 Merkezimizde Periodontoloji

Periodontoloji alanında uzman ve tecrübeli hekimlerimizle sağlıklı gülüşler, sağlıklı diş ve dişeti.

 

Son Güncelleme: 22.09.2024 Yönetici: Admin