Çağrı Merkezimize Hemen Ulaşın..
Fluor, diş yapısını sağlamlaştırarak,diş çürüklerine karşı direnci arttıran bir elementtir. Günümüzde yapılan Fluor Uygulaması, sistemik ve topikal olmak üzere iki gruba ayrılır. Topikal uygulama klinik ortamında diş üzerine jel, köpük veya cila şeklinde uygulanmaktadır.Evde kullanılan diş macunları ve günlük ağız gargaraları da topikal uygulamalardır.
Sistemik uygulama da ise kişilerin fluor içeren süt,sofra tuzu,içme suyu gibi gıdalar tüketerek ya da fluor tabletleri kullanarak elementi direkt olarak vücutlarına almalarıdır. Ancak klinik ortamında direkt diş üzerine yapılan uygulamaların daha etkili sonuç verdiğinin bilimsel açıdan kanıtlanmış olduğu bilinmelidir.
Fluor uygulaması ne zaman ve nasıl yapılır?
Basit ve ağrısız bir şekilde uygulanan etkili koruyucu bir yöntemdir. Diş kliniğinde yapılacak olan koruyucu fluor tedavisi,koruyucu tedaviye ihtiyacı olan ağızlarda ya da başlangıç çürüklerinde, koltukta uyumlu çocuklara yapılabilmektedir.
Özellikle kalıcı dişlerin sürmeye başladığı 6 yaş ile sürmenin tamamlandığı 12 yaşlar arasında yeni gelen dişlerde oluşabilecek çürüklerin önlenmesi amacıyla düzenli olarak uygulanması önerilir. 6 yaş öncesi çocuklarda ise, yüksek çürük riski hekim tarafından saptanmışsa, vernik formunda olan preparat uygulanabilmektedir.
Uygulama sırasında dişler kurulanır,fluor uygulanır,fazlası pamuk ya da tükürük emici yardımıyla alınır, jel tipi uygulandıysa yutkunmadan birkaç kere tükürülmesi istenir. 1 saat süre ile su içilmemesi ve yemek yenmemesi gerekmektedir.
Merkezimizde Fluor Uygulaması
Fluor Uygulaması ile daha dirençli dişlere sahip olabilirsiniz.